Live View: de politie kijkt direct met u mee
U kunt de camera’s van uw bedrijf aansluiten op de meldkamer van een particuliere alarmcentrale. Die centrale houdt 24 uur per dag en 7 dagen per week uw camerabeelden in de gaten en slaat alarm bij onraad. Als er iets verdachts op de camera’s te zien is, schakelt de meldkamer de beelden door naar de meldkamer van de politie. Die kan dan real time meekijken en de situatie beoordelen. Om hoeveel overvallers gaat het? Hebben ze wapens? Zijn er gewonden en moet er een ambulance komen?

Minder schade en een grotere pakkans
Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie en kunnen ze direct actie ondernemen. Hierdoor is de kans groter dat schade beperkt blijft en dat de daders worden gepakt. Ook een voordeel van Live View: als het vals alarm blijkt te zijn, hoeft de politie niet nodeloos uit te rukken. Bovendien werkt Live View preventief: door de sticker van Live View op ruiten is het voor criminelen direct duidelijk dat een inbraak niet onopgemerkt blijft, en de politie snel ter plaatse zal zijn. Dat schrikt af, waardoor de kans op inbraak wordt verkleind.

Live View is gratis!
De politie brengt geen kosten in rekening bij de winkeliers of bedrijven voor Live View. Het hoort bij de overeenkomst die u als bedrijf met uw particuliere alarmcentrale heeft afgesloten.

Live View is beschikbaar voor:

  • winkels, bedrijven en particulieren die bij een particuliere alarmcentrale zijn aangesloten
  • geldtransporteurs en waardedepots
  • lokale toezichtcentrales (van bijvoorbeeld gemeentes)