VvL131017-005Als organisatie wilt u uw energiekosten zo laag mogelijk houden en streeft u naar een duurzame bedrijfsvoering. Maar hoe realiseert u dat en welke keuzes kunt u maken? Schouten Techniekgroep adviseert u graag en helpt u bij het opstellen van een energieplan voor uw gebouw of woonhuis.

In heldere stappen leiden wij u door het proces en bespreken wij de mogelijkheden om energie te besparen en tegelijkertijd efficiency te vergroten. Technische en economische haalbaarheid spelen daarbij een belangrijke rol. Bij het opstellen van een energieplan komen de volgende punten aan bod:

  •  gebruik van alternatieve energiebronnen
  • gebruik van energiezuinige apparatuur (apparatuur en verlichting)
  • aanpassen van verbruikspatroon
  • onderhoud
  • toepassing gebouwbeheersysteem

EnergieplanMonitoring

Met een duidelijk energieplan, brengt u het benodigde verbruik in uw pand in kaart. Daarna is het zaak om het verbruik goed in de gaat te houden zodat u kunt bijsturen mocht dat nodig zijn. Schouten Techniekgroep geeft advies over de monitoring van uw verbruik en voert desgewenst de installatie van de benodigde software uit.

EPA

Wanneer u uw woning gaat verkopen, verhuren of verbouwen moet deze per 1 januari 2008 voorzien zijn van een energielabel. In een persoonlijk gesprek maken wij u graag duidelijk wat de mogelijkheden zijn.